Bezdrátová sluchátka – podle čeho je vybrat?

Bezdrátová sluchátka přináší především pohodlí pro jejich uživatele. Už se nebudete muset zabývat dráty, které vás mohou omezovat při pohybu. Hodí se teda hlavně pro aktivní lidi a pro ty, kteří si nedovedou představit svoji cestu bez sluchátek v uších. Navíc jsou tvarovány tak, aby z uší nevypadly ani během sportu. Proto jsou volbou číslo 1 pro mnoho lidí. Pokud také uvažuje o nákupu bezdrátových sluchátek, připravili jsme si pro vás několik základních informací, které byste měli před pořízením znát. 

 

True wireless

Toto jsou sluchátka, která nemají vůbec žádné kabely. Obě sluchátka, ať pecky nebo špunty, fungují zcela samostatně a nejsou spojeny napájecím kabelem nebo můstkem přes hlavu. Pohodlně je můžete skladovat v pouzdru, které zároveň slouží k jejich nabíjení. Díky malé velikosti jsou tato zařízení velmi skladná, ale i přesto mají zpravidla velmi dlouhou dobu poslechu. K zařízení jako je mobilní telefon nebo tablet se připojí pomocí Bluetooth. Na problém můžete narazit, pokud se je pokusíte připojit k počítači. Mnohdy to nemusí fungovat. Je nutné počítat s vyšší pořizovací cenou.

 

Bluetooth sluchátka

Toto jsou jedny z nejběžnějších bezdrátových sluchátek. Prodávají se v dvojím provedení – přes hlavu, nebo pod krkem. Je potřeba tedy počítat s nějakou formou drátu. Ale rozhodně vám nebude nijak překážet, protože sluchátka nejsou fyzicky spojena s mobilním telefonem. K zařízením se připojují pomocí Bluetooth a poskytují velmi kvalitní zvuk. Dokonce takový, který se vyrovná drátovým sluchátkům. Nevýhodu může pro někoho být jejich menší skladnost. Zvlášť sluchátka přes hlavu mají větší konstrukci.

 

Radiofrekvenční sluchátka

Toto jsou sluchátka pro velmi náročné uživatele. Nepoužívají totiž k připojení Bluetooth, jako předchozí modely, ale radiové vlny, které vysílá speciální stanice. Mají mnohem větší dosah a signál projde i přes fyzické překážky jako je zeď. Vyrábějí se jen v designu přes hlavu a budete k nim potřebovat už zmiňovanou vysílací stanice, která se připojí k přehrávanému zařízení. A to buď pomocí USB portu, nebo jacku/ optického kabelu. Zde je nutné počítat s vyšší pořizovací cenou.

 

 

Dovednosti

Zveřejněno

29. 11. 2020